Jola Olympus is opgericht in 1960. De initiatiefnemers, mannen van het eerste uur waren Jos Segers en Goof Akkermans. Later schoof daar o.a. Ad Broeken bij aan die tot op de dag van vandaag Olympus trouw is gebleven. Via zijn vader werd burgemeester Smits bij de oprichting betrokken en hij werd de eerste voorzitter. In die tijd kon een geestelijk vader niet ontbreken. Pater Krijbolder werd bereid gevonden om te waken over het zielenheil van Olympus. Olympus begon met 30 aspirant leden en groeide in de loop der jaren uit tot een club met in de gouden jaren zo 225 leden. Een hoofdrol in de historie van onze club was weggelegd voor Wim Norbart, als gymdocent en als trainer/coach verantwoordelijk voor menig Olympus-talent. Met die talenten werden we in 1970 Kampioen van Nederland voor adspiranten. Jaren later werden we weer Kampioen van Nederland, nu van de 1e divisie. Een stap verwijderd van het hoogst haalbare voor clubteams in Nederland de eredivisie maar die werd om financiele redenen niet genomen. Voor sommige een donkere bladzijde in onze clubgeschiedenis voor een andere een realistische beslissing om die stap niet te maken. Een gevolg van deze beslissing was wel dat we in de jaren die volgde een stap terug moesten doen en in de 3e nu regiodivisie terechtkwamen. Ook kwam er een kentering binnen Olympus. Olympus werd van een mannenclub meer en meer een vrouwenclub. Onze vrouwen bereikte echter niet het niveau van de mannen. Onze dames reikte tot in de derde divisie en deden jaren geleden een stapje terug tot de promotieklasse waarin men al jaren een vastenwaarde is.
Uiteraard draait alles binnen Olympus om volleybal maar Olympus wil naast een volleybalclub ook een gezellige club zijn waar de leden zich thuis voelen en ook een club die daar waar nodigt aan de weg timmert. Het organiserend vermogen van onze club is niet gering. Onze feestavonden en jeugdkampen zijn berucht in de goede zin van het woord. Ook activiteiten om onze financiele middelen te vergroten of om onze sport te promoten waren er legio te denken valt aan talentenjachten voor muzikaal talent tot een clinic van het Nederlands Olympisch zitvolleybalteam, Olympus deinsde er niet voor terug om deze activiteiten te organiseren en te verrassen.
Een ander hoogtepunt in onze historie is het huwelijk dat we begin jaren tachtig aangingen met het Madese bedrijf van Jan en Marielle Segeren; Marja Textiel B.V. of Jola Mode en sindsdien prijkt er op ons wedstrijdshirt JOLA/Olympus en zijn er zelfs volleyballers die Olympus maar weglaten en vertellen dat ze tegen Jola spelen? Dat gaat de echte Olympus man of vrouw wat te ver maar een ding is zeker Jola/Olympus is een twee-eenheid geworden, een begrip in volleybal-land en als het aan ons ligt zal dit nog lang zo blijven want met de financiƫle steun van Jola Mode hopen we ook in de toekomst nog mooie successen te beleven.